schoolprojecten Workshops en cursussen

 

 

DOCENT HARRY VAN DER AART ---------Vrije Academie Zom te Kerkrade

CURSUS VRIJE GRAFIEK

Grafiek is de techniek om meerdere afbeeldingen te drukken van één en hetzelfde ontwerp/ tekening. In deze cursus maakt u kennis met vier verschillende grafische technieken. Aan bod komen materiaaldruk/ monotypes, linoleumsnede, etsen en zeefdrukken. U leert in vrij korte tijd de beginprincipes per techniek aan de hand van zelf gemaakte ontwerpen, tekeningen of foto's. De cursus bestaat uit 26 lessen van drie uur.
Voor deze cursus is geen bepaalde vooropleiding vereist. Kleurenleer, ontwerpen en leren werken met vormen daarin wordt geëxperimenteerd, en aangeleerd tijdens de cursus.
Het is mogelijk om de cursus meerdere jaren te volgen. U kunt dan een bepaalde techniek verder uitdiepen of proberende verschillende technieken over elkaar heen te gebruiken.

ATELIER GRAFIEK VRIJE ACADEMIE ZOM

Inhoud: Grafiek is de verzamelnaam voor de diverse technieken zoals:

Etsen Zeefdrukken Hout/ linosnede Lithografie.

Men kan zich naar keuze bekwamen in een of meerdere van deze technieken. Beginnende cursisten leren vooral de basis technieken en gevorderde kunnen via experimenten en gecombineerde technieken hun werk verruimen.

Voor wie: voor geïnteresseerde in grafiek, schilders/kunstenaars die grafisch willen gaan werken, en geen of weinig ervaring hebben met grafiek.  

ATELIER TEKENEN EN SCHILDEREN VRIJE ACADEMIE ZOM

Deze cursus is voor cursisten die al enige ervaring hebben.

Een cursus waarin gewerkt kan worden in diversen technieken zoals acryl / olieverf,  aquarel, krijt en collages
Men werkt zelfstandig en kiest zelf het thema of onderwerp, en de materialen waarin gewerkt wordt.

Waarbij experiment en het gebruik van gemende technieken of vrije grafiek mogelijk zijn

 

TE